FAQ items aan het laden...

Brenda de Beus, eigenaresse van Installatietechniek Zutphen, was soms wel 7 uur bezig met het maken van een offerte. Alles opzoeken bij de leveranciers, de boel uitschrijven, de offerte opmaken in het boekhoudprogramma… Toen ze op een bepaald moment steeds vaker offertes van wel 20 tot 30 A4’tjes moest maken, was het écht geen doen meer. Brenda ging via Google op zoek naar een oplossing, kwam bij Acto uit, vroeg een proefpakket aan en wil nu nooit meer terug naar hoe het was. “Het maken van zo’n grote offerte kost mij nu hooguit nog een uur en het ziet er veel professioneler uit. Ik raad het iedereen aan om met ActoCalculatie te gaan werken.”

Installatietechniek Zutphen bestaat nu drie jaar en groeit hard. Brenda en haar partner hebben vijf man in dienst, maar verwachten dat dit er snel meer zijn. “We hebben het zo gigantisch druk, de aanvragen blijven maar binnenkomen.” Het installatiebedrijf werkt vooral voor bedrijven en doet voor particulieren de elektra, het gas en water, de cv, het sanitair. Heel breed dus en zowel nieuwbouw als onderhoud.

Úren werk

Brenda doet onder andere het klantencontact en alle administratie. Met name het maken van de offertes kostte haar heel veel tijd. “Eerst schreef ik alles uit op een papiertje en zocht ik de prijzen, artikelnummers en andere informatie op bij leveranciers. Daarna maakte ik dan de offerte op in het boekhoudpakket. Het was echt uren werk. Ik moest soms op die manier offertes maken van 20 tot 30 A4’tjes. Op een gegeven moment dacht ik: dit is geen doen meer. Het liep echt de spuigaten uit.”

Persoonlijk contact

“Ik ben gaan googlen naar oplossingen en kwam onder andere bij Acto uit. De website sprak me aan. Ik heb contact gelegd en vond dat meteen prettig. Heel persoonlijk. Ik heb toen eerst een proefaccount gedraaid en dat ging gelijk goed. Ik liep natuurlijk wel tegen een paar dingetjes aan, maar nadat ik via Teams uitleg kreeg wist ik meteen hoe alles werkte. Die afspraak via Teams was fijn. Geen moeilijke taal, gewoon normale en goede uitleg hoe het werkt.”

Gebruiksvriendelijk pakket

“Ik heb overigens ook andere pakketten geprobeerd, maar Acto is veel gebruiksvriendelijker. Bij andere pakketten dacht ik bij veel functies: wat moet ik hiermee? Acto heeft dat niet. Het is echt voor iedereen. Als je nog nooit met een calculatieprogramma hebt gewerkt, is het ook makkelijk. Iedereen kan ermee werken, of je nou een klein bedrijf hebt of een groot bedrijf. En je krijgt niet allerlei functies die je niet nodig hebt, maar als je wilt uitbreiden kan dat wel.”

Altijd actuele informatie van leveranciers

“Was ik eerst wel 7 uur met grote offertes bezig, nu ben ik met een uurtje klaar. En dat is dan echt een uitgebreide offerte met foto’s van de producten erin en alles. Dat komt door de koppelingen met onder andere 2BA, Solar en Sphinx. Ik heb meteen de juiste artikelnummers, zie gelijk bij wie ik het goedkoopst in kan kopen, bij wie het product op voorraad is en al onze condities zijn er al in verwerkt. Het is ideaal als je meerdere leveranciers hebt en ziet er hartstikke strak uit. Mooier, zakelijker, professioneler. Ik heb het systeem ook samen met Acto ingericht. Dat ging allemaal heel vlot, met een uurtje was dat klaar en nu heb ik dus altijd actuele informatie van leveranciers.”

Veel tijdbesparing

Kortom: Brenda houdt tijd over. “Ik hoef niet meer ’s avonds of in de weekend door te werken om de offertes af te krijgen. Dat is heel fijn. Als je tijd wilt besparen moet je zeker bij Acto zijn.”

Ook aan de slag met ActoCalculatie?
Probeer het 30 dagen gratis en ontdek de voordelen voor uw organisatie!

PROBEER 30 DAGEN GRATIS