FAQ items aan het laden...

André Vlasblom van paneelbouwer VPS was het zat om hele zondagen achter spreadsheets te zitten voor de calculaties van zijn projecten. Hij besloot een calculatiepakket te zoeken, maar heel makkelijk bleek dat niet. “Ik heb er zeker wel vijf geprobeerd die allemaal veel te complex en te duur bleken. En dan moet je ook nog op cursus om ermee te leren werken. Daar heb ik helemaal geen tijd voor. ActoCalculatie is betaalbaar en makkelijk. Het doet precies wat ik wil. Ik zou het iedereen aanraden.”

André begon in 2000 voor zichzelf. Hij werd zzp’er. Tenminste, dat was de bedoeling. Het liep, zoals hij dat zelf zegt, “al snel uit de hand”. Voor hij het wist had hij acht mensen in dienst. Inmiddels bouwt hij dat weer wat af, maar het werk wordt er niet minder op, dus er ontstaan steeds meer samenwerkingen met andere ondernemers.

Hele weekenden calculeren

VPS is sterk in bedradingswerk en werkt zowel in de utiliteitsbouw als in de scheepsbouw. “Het verveelt niet gauw,” zoals André dat zegt. Tot voor kort deed hij alle calculaties in Excel en dat is prima als die spreadsheets niet al te groot zijn. Maar op een gegeven ging het niet meer. “Dan kwamen er weer dingen bij, ging er weer wat af, moest ik weer prijzen opzoeken bij de groothandel… ik was er hele weekenden aan kwijt. Dat schoot gewoon niet op.”

Niet 3 weken op cursus om iets te leren invoeren

André besloot op zoek te gaan naar een calculatiepakket, maar kwam er al snel achter dat die pakketten veelal erg duur en complex zijn. “Ik heb van alles gezocht en uitgeprobeerd, maar dat was een drama. Het is allemaal veel te gecompliceerd. Je kan veel te veel met die pakketten, waardoor je ook nog voor allerlei functies betaalt die je helemaal niet gebruikt. Ik wilde gewoon een simpel, overzichtelijk programma met een kleine leercurve. Niet drie weken op cursus moeten om iets in te kunnen voeren.”

PROBEER 30 DAGEN GRATIS

Koppeling met 2BA

ActoCalculatie bleek te hebben wat André zocht. “Het programma heeft een link met 2BA, waardoor je altijd een overzicht hebt van de actuele prijzen en ik alles kan importeren in het programma. Meestal vind je zo’n koppeling alleen bij de duurdere programma’s, maar 90% van zo’n programma heb je dan niet nodig. ActoCalculatie is ideaal. Het is simpel, overzichtelijk, het wijst zichzelf en ik heb die koppeling.”

Makkelijk een offerte maken

“De samenwerking verliep ook soepel. De sales-consultant van Acto is één of twee keer geweest om het programma de demonstreren en daarna te installeren en uit te leggen. Ik ben nu ook niet meer afhankelijk van anderen. Soms liet ik de groothandel calculeren. Zij stuurden mij dan een spreadsheet, maar dan heb je nog geen offerte. Met ActoCalculatie maak ik ook heel makkelijk een nette offerte.”

“Kortom: het doet wat ik ermee wil en er is ook nog eens niks anders wat bij de prijs in de buurt komt. Jullie zijn dus onderscheidend in de prijs en in het gemak, ik zou het iedereen aanraden.”