FAQ items aan het laden...

Voordelen van het gebruik van calculatietijdnormen

Het maken van een nauwkeurige calculatie vergt tijd en vakkundigheid. Meer offertes moeten onder tijdsdruk de deur uit en ervaren personeel is schaars. Hoe zorg je er dan voor dat de calculaties toch van het gewenste niveau zijn en de scoringskans hoog blijft?

Calculatietijdnormen van Techniek Nederland

Logo Techniek Nederland - calculeren met tijdnormenEén van de oplossingen ligt in het gebruik van calculatietijdnormen bij het begroten van de werkzaamheden. Techniek Nederland heeft deze tijdnormen opgesteld voor de installatiebranche. Acto heeft deze vervolgens verwerkt in ActoCalculatie, de online calculatie-oplossing. Hierdoor beschikt de calculator over de meest actuele ervaringstijden die dankzij de kennis en ervaring van vooraanstaande installatiebedrijven tot stand zijn gekomen.

Zo gebruikt u de calculatietijdnormen in ActoCalculatie:

Opvragen vanuit de software

De tijdnormen zijn tijdens het calculeren vanuit ActoCalculatie online op te vragen. De calculator bespaart hierdoor veel tijd. De tijdnormen hoeven immers niet meer in het handboek te worden opgezocht. Via een webservice wordt van het betreffende product de bijbehorende tijdnorm opgevraagd en geselecteerd (afhankelijk van de gekozen werksituatie). Daarna wordt deze opgeslagen in de calculatie. Mocht de tijdnorm online in de tussentijd wijzigen, dan kan de calculatie met een druk op de knop worden bijgewerkt. Deze voldoet daarmee altijd aan de actuele stand van zaken.

Ook is het mogelijk de elektronische versie van de handboeken (Elektrotechniek, Klimaat & Sanitair) in te lezen in ActoCalculatie. Hierdoor zijn de tijdnormen ook ‘offline’ via een slim zoeksysteem op te vragen.

Realistisch, actueel en betrouwbaar

De calculatietijdnormen van Techniek Nederland gaan qua vorm en inhoud mee met de tijd, zodat ze realistisch, actueel en betrouwbaar zijn. In combinatie met het gebruik van ActoCalculatie, waarbij snelheid en gebruiksgemak voorop staan, zal de installateur haar kans op opdracht aanzienlijk vergroten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van ActoCalculatie? Probeer de software 30 dagen gratis!

PROBEER 30 DAGEN GRATIS