FAQ items aan het laden...

Technisch installatiebedrijf DNZ Projects werkte voorheen ook deels op basis van inleen. Andere installatiebedrijven haalden dan de projecten binnen en zorgden voor de materialen, DNZ Projects leverde de mankracht. Inmiddels is dat compleet aan het veranderen. DNZ Projects ‘scoort’ nu vrijwel altijd zijn eigen projecten en zet zelf gebouwen elektrotechnisch volledig in elkaar. Eigenaar Deniz Kiziler vertelt in dit interview welke rol ActoCalculatie daarin voor hem speelt.

Deniz is op de bouwplaats als we hem bellen voor dit interview. Hij bouwt met zijn team aan een gezondheidscentrum in Almere. Leuk detail: het was het eerste project dat hij calculeerde in ActoCalculatie en dat resulteerde dus meteen in een grote opdracht.

Veel mooie projecten

Deniz begon in de elektrotechniek als zzp’er. Hij werd ingehuurd door installatiebedrijven als zij mensen te kort kwamen. Dat ging zo goed dat bedrijven hem steeds vaker vroegen om andere elektromonteurs mee te nemen uit zijn eigen netwerk. Zo ontstond DNZ Projects: de installatiebedrijven zorgden voor het materiaal, Deniz voor de mankracht. Het eerste project dat hij op deze manier met zijn eigen team deed was bijzonder: ze verbouwden de collegezaal van de UvA waar Deniz zelf ooit zijn eerste college had. Na die collegezaal volgden hotel QO in Amsterdam, Lelystad Airport en nog veel meer andere mooie projecten.

In korte tijd volledige calculatie neerzetten

Langzaam begon het echter wel te kriebelen: waarom werken op basis van inleen als je zo’n goed team hebt met elkaar? Deniz: “Ik dacht, mijn team bestaat uit 9 jongens die allemaal hele goede, volwaardige monteurs zijn. Dan kunnen we toch ook zelf die projecten draaien?”

Deniz besloot zelf in te gaan schrijven op projecten, maar de eerste paar calculaties die hij maakte “sloegen nergens op” zegt hij nu zelf. “Ik werkte in die calculaties niet met tijdsnormen en maakte de materialen niet specifiek. Inkopers konden er daardoor weinig mee. Ze konden mijn calculatie niet vergelijken met anderen. Toen besloot ik op zoek te gaan naar een calculatieprogramma en kwam ik bij Acto uit. We hadden een gesprek, Acto begeleidde mij en we stelden het programma in zodat ik aan de slag kon. Binnen korte tijd kon ik een volledige calculatie neerzetten van installaties.”

Slimme koppelingen

“Vooral de koppeling met 2BA en de geïntegreerde tijdsnormen van Techniek Nederland maken het calculeren makkelijk”, vertelt Deniz. “Moeten we bijvoorbeeld een buis installeren, dan selecteer ik welk materiaal we daarbij nodig hebben en dan zoekt het programma automatisch de tijden erbij. En door de koppeling met 2BA kunnen we kosten van producten en materialen vergelijken. Zo kun je zonder al teveel know how van calculeren goede calculaties maken.” En zo kwam het dus ook, dat DNZ projects zijn eerste eigen project binnen haalde.

Erkend installatiebedrijf

Deniz: “Als je niet kan calculeren kan je niet in de lead zijn en blijf je een volger. Wij brengen onszelf nu met Acto naar het volgende niveau. We willen meedingen op projecten. Naast de andere bedrijven staan in plaats van eronder. Hoofdaannemer worden op het installatiewerk. We zijn nu druk bezig om BV en erkend installatiebedrijf te worden.”

“We schrijven ons nu zelf in voor concrete projecten en gaan de banden aanhalen met ontwerpbureaus, zodat we complete gebouwen kunnen doen. We hebben een goed verhaal: mooie projecten, een sterk team, ik heb iedereen in vaste dienst dus we werken niet met zzp’ers, iedereen kent zijn verantwoordelijkheid en we hebben laten zien dat we een gebouw elektrotechnisch volledig in elkaar kunnen zetten.”

Dat ActoCalculatie daarbij kan helpen, daar is Deniz van overtuigd. “Als ik straks alle mogelijkheden van Acto nog beter onder de knie heb, denk ik dat wij heel ver kunnen komen.”

Ook aan de slag met ActoCalculatie?
Probeer het 30 dagen gratis en ontdek de voordelen voor uw organisatie!

PROBEER 30 DAGEN GRATIS