OVERZICHT FUNCTIONALITEIT

ActoCalculatie beschikt over een uitgebreide set aan functionaliteiten en biedt daarmee voor elk calculatievraagstuk een passende oplossing. Voor installateurs, technisch dienstverleners, bouw en infratechniek. Van ZZP-er tot landelijk werkende organisatie.

Met onze online-software maakt u snel en foutloos scherpe calculaties, waar en wanneer dan ook.

Aanvraagregistratie en relatiebeheer

Met ActoCalculatie kunt u alle binnenkomende offerteaanvragen van klanten snel en eenvoudig registreren en opvolgen. Hierdoor heeft u altijd inzicht in nieuwe, lopende en afgehandelde aanvragen binnen uw organisatie. Ook helpt ActoCalculatie met het beoordelen van de offerteaanvragen door het vastleggen van concurrenten, kansen & risico’s en kenmerken bij een aanvraag. Hierdoor bent u beter in staat een beslissing te nemen over de hoeveelheid tijd en capaciteit die u per aanvraag wilt besteden.

Met de geïntegreerde CRM-functionaliteit beheert u uw relaties optimaal. Of dit nu klanten, leveranciers of collega’s zijn. Leg relaties éénmalig vast en gebruik deze door de gehele applicatie. Voor nog meer inzicht verrijkt u relatieprofielen door het toevoegen van eigenschappen zoals interesses en actuele ontwikkelingen. Ook kunt u de diverse social media profielen koppelen aan de relatie.

PROBEER 30 DAGEN GRATIS
Gebruik van documenten bij aanvraag

Overzicht: koppel documenten, maak actielijsten en krijg notificaties

Mis geen belangrijke deadlines meer tijdens aanvragen of aanbestedingen en ondersteun uw planning door acties toe te wijzen aan u zelf of collega’s. Krijg grip op werkzaamheden die aandacht vereisen door taken uit te zetten op de gebieden waar actie noodzakelijk is voor de voortgang. Hierbij kunt u zelf eenvoudig verschillende typen acties met drag-&-drop koppelen aan een proces. De software toont u vervolgens automatisch een overzicht van de opgegeven momenten, zoals het opvragen van documenten, het accorderen van een offerte of het indienen ervan. De verschillende documenten die behoren bij de calculatie worden centraal vastgelegd waardoor u deze op ieder gewenst moment kunt inzien of bijvoorbeeld kunt koppelen aan een offerte.

PROBEER 30 DAGEN GRATIS

Snel calculaties specificeren

Ervaar de kracht van de nieuwste generatie calculatie-software voor uw kostprijsberekeningen en begrotingen. Calculeer volgens de methoden inkoopprijs plus opslag of brutoprijs minus condities. Creëer in het flexibele en dynamisch specificatieblad het door u gewenste overzicht, door kolommen te herschikken of gebruik te maken van standaard views. Kopieer één of meerdere regels binnen dezelfde calculatie of vanuit een andere offerte. Breng structuur in uw specificatieregels  door deze door middel van drag-&-drop te koppelen aan een eigen of voorgedefinieerde calculatiestructuur. U kunt kiezen voor een eigen hiërarchische indeling maar kan ook conform de standaard besteksystemen zoals NL-SfB en STABU. Hierdoor calculeert u op eenvoudige wijze complexere aanvragen, zoals een serie woonhuizen met verschillende typen woningen of een utiliteitsgebouw met meerdere verdiepingen en zijn de (sub)totalen altijd inzichtelijk.

PROBEER 30 DAGEN GRATIS
Gebruik van online artikelbestanden 2BA

Werken met online artikelen en normtijden

Het specificeren doet u met behulp van de naadloze integratie met 2BA en/ of de koppeling met de webshops van de groothandels en leveranciers. Hierbij maken we gebruik van snelle webservices. Hierdoor kunt u direct online artikelen en normtijden selecteren op basis van real-time data, die u op ieder gewenst moment kunt actualiseren.

Bekijk hier het overzicht van de aangesloten webshops.

Voor het gebruik van de 2BA functionaliteit heeft u uw eigen 2BA-account nodig. Heeft u deze nog niet? Op de website van www.2ba.nl kunt u een account aanschaffen. Voor de koppeling met de webshops van groothandels en leveranciers is in de meeste gevallen uw debiteurnummer voldoende.

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf (eigen) middelen zoals artikelen, producten, diensten, materieel of arbeid te beheren. Ons model is volledig gebaseerd op de ETIM classificatiestructuur en INSBOU. Tenslotte bieden wij u ook alle vrijheid om ad hoc vrije middelen en ondersteunende teksten te gebruiken in de specificatie.

PROBEER 30 DAGEN GRATIS

Maak gebruik van sjablonen en prijslijsten

Gebruik van sjablonen bibliotheek

Calculeer nog sneller door het gebruik van sjablonen tijdens het specificeren. Wilt u veelgebruikte regels liever niet continu steeds opnieuw moeten calculeren? Sla deze dan op als sjabloon en creëer uw persoonlijke set aan voorgedefinieerde specificatieregels.

Prijslijsten

Prijslijsten kunnen, indien gewenst, op verschillende niveaus worden vastgelegd. Zo zorgt u ervoor dat u voor elke situatie met de juiste verkoopprijzen en -condities rekent. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om met een prijspeil te rekenen. Bijvoorbeeld omdat u met de klant heeft afgesproken dat er gerekend wordt met de prijzen van vorig jaar.

PROBEER 30 DAGEN GRATIS
Standaard offertesjabloon

Standaard offerte lay-outs

Kies uit standaard lay-outs zodat u snel en gemakkelijk offertes kunt versturen. Maak gebruik van een van de begeleidende offertetekst-sjablonen. Deze wordt automatisch aangevuld met de benodigde informatie vanuit de calculatie. Voor extra flexibiliteit kunt u in het afdrukvoorbeeld eventueel nog wijzigingen en aanvullingen aanbrengen. Daarna is het slechts een druk op de knop om de complete offerte in de e-mailbox van de opdrachtgever af te laten leveren.

PROBEER 30 DAGEN GRATIS

Dashboard: maak gebruik van slimme inzichten

Haal slimme inzichten uit de data in software met onze handige analyse-tool. Het calculatie-dashboard geeft u een visueel overzicht van uw calculatie: de verhouding arbeid en materiaal, eigen en uitbesteed werk, directe en indirecte kosten. Ook geeft het  inzicht in de meest gebruikte artikelklassen en het gemiddelde uurloon per discipline.

PROBEER 30 DAGEN GRATIS
dashboard calculatie