FAQ items aan het laden...

Versnit wordt binnen calculaties gebruikt om de juiste berekeningen te maken. In de markt wordt het ook wel versnitpercentage, percentageregel of samengestelde toeslag genoemd met elk een net iets andere betekenis of functionaliteit. Binnen ActoCalculatie kunt u gebruik maken van de samengestelde toeslag. Hoe dat werkt en wat de voordelen en mogelijkheden zijn lees je in deze blog.

Wat is versnit?

Versnit wordt in de bouw gebruikt voor het deel van het materiaal dat verloren gaat, omdat het niet geheel gebruikt kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een standaardlengte van een koperen buis. De restantstukken van deze koperen buis worden niet gebruikt. Binnen een calculatie wordt meestal een percentage gehanteerd voor het versnit, het versnitpercentage of percentageregel. Op het leidingwerk, zoals de koperen buis, kan bijvoorbeeld 10% versnit worden gerekend. Dat betekent dat er 10% meer leidingwerk wordt gecalculeerd dan theoretisch nodig is. De post versnit valt onder het netto materiaal, als onderdeel van de directe kosten.

ActoCalculatie samengestelde toeslag 1

Wat is samengestelde toeslag?

Binnen ActoCalculatie kunt u hiervoor de samengestelde toeslag gebruiken. Maar deze functionaliteit gaat verder dan het alleen het toevoegen van een percentage op materiaal (versnit) en biedt de gebruikers veel meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het toevoegen van toeslagen, voor nog scherpere calculaties.

Meer flexibiliteit door gebruik samengestelde toeslag

Met de samengestelde toeslag is het namelijk mogelijk om een percentage op materiaal, materieel, diensten, arbeid en kosten te zetten. Daarbij is het zelfs mogelijk om het interne én externe percentage toe te voegen op de geselecteerde specificatieregels. Dat betekent dat met de functionaliteit samengestelde toeslag binnen ActoCalculatie veel breder en specifieker een percentageregel kan worden toegevoegd in de calculatie.

Samengestelde toeslag – makkelijk in gebruik

Het werken met de samengestelde toeslag is snel en gemakkelijk. U selecteert de betreffende specificatieregels (materiaal, materieel, diensten, arbeid en kosten) te selecteren en sleept deze naar de samengestelde toeslag. Binnen de samengestelde toeslag worden de juiste middeltypen aangegeven waarover het percentage in gegeven kan worden. Dat betekent in dit voorbeeld dat er 10% (zowel intern als extern) over het materiaal wordt gezet en 5% (zowel intern als extern) over de betreffende arbeid. Dit maakt het calculeren niet alleen makkelijker, maar gaat ook veel sneller!

ActoCalculatie samengestelde toeslag 2

Zelf ervaren?

Wilt u zelf de mogelijkheden van ActoCalculatie ontdekken?
Probeer de software nu 30 dagen gratis!

PROBEER 30 DAGEN GRATIS